Onze projecten

Wij geloven in het creëren van een persoonlijke beleving, bij alles wat wij ontwikkelen. Dat betekent een mix van middelen, opdrachten, activiteiten en werkvormen. Maar ook een combinatie van kijken, ontdekken, voelen en ruiken. Kortom: leren door te ervaren.

Benieuwd naar onze projecten? Kijk hieronder voor een impressie of kijk voor ons volledige portfolio op de website van DST.

Coöperatie DOOR

Beursstand wordt HR machine – DOOR is een coöperatie van en voor vruchtgroentetelers en wil met stand in het World Horti Center mbo, hbo en wo studenten enthousiasmeren voor de organisatie. Met behulp van een spel wordt de doelgroep uitgedaagd om na te denken over hun competenties. Uiteindelijk zien jongeren welke functies binnen het bedrijf goed bij hen zouden passen, en zien zij direct via interactieve schermen de stage-, werk- en opleidingsmogelijkheden van de telers bij DOOR.

Energie Beheer Nederland

Lesprogramma Energy City – Leerlingen krijgen inzicht krijgen in de complexe vraagstukken binnen de energiesector, met name rond de overstap naar duurzame energiebronnen. Met behulp van de presentatie, quiz en het rollenspel leren kinderen dat een duurzame samenleving alleen mogelijk is als iedereen bijdraagt. Op het Haagse Generation Discover festival werd het lesprogramma in de herfst van 2018 geïntroduceerd aan het onderwijs. Samen met Beewan verzorgde DST deze officiële kick-off.

O&O fondsen

Arbeidsmarktprogramma WATT? – De krappe arbeidsmarkt dwingt branches en bedrijven in een vroeg stadium aansprekend te zijn voor de toekomstige werknemers. Pre-wervingscampagne WATT? – voor de energiesector – brengt de branche in contact met jongeren (in het voortgezet onderwijs en mbo), hun ouders, docenten en decanen. Bouwstenen binnen de campagne zijn o.a. een website, excursieservice, gastlessen, onderwijsmateriaal, aanwezigheid op conferenties en mailings.

Stichting EK Vrouwen 2017

Interactief lespakket Kicken! – Zomer 2017: het EK Vrouwenvoetbal komt voor het eerst naar Nederland. Een prachtige aanleiding om in de klas aandacht te besteden aan voetbal. Voetbal voor iedereen, dus óók voor meisjes. Wij ontwikkelden voor de Stichting EK Vrouwen 2017 samen met docenten, kinderen, prof- en amateurvoetballers het interactieve lespakket Kicken! voor de basisschool. Een lespakket waar het plezier vanaf knalt, en kinderen stimuleert om (meer) te gaan bewegen.

Better Future Factory

Lesmateriaal en gastlessen – De circulaire economie wordt zichtbaar en tastbaar in de klas door de indrukwekkende plastic recycle installatie van Better Future Factory. Een installatie waarmee je zelf plastic afval transformeert tot een nieuw 3D-geprint voorwerp. Hieromheen ontwikkelde DST samen met Better Future Factory het Plastic Power Pakket: interactieve gastlessen en lesmateriaal over verschillende soorten plastic, recycling én 3D printen.

Apenheul

Ontwikkeling na-aaphuis – We transformeerden een leegstaand gebouw in Apenheul in een plek vol spelaanleidingen, waar kinderen van klein tot groot kunnen klauteren en klimmen als een aap. En waar ze tegelijkertijd veel opsteken over het gedrag van apen: bijvoorbeeld over hoe ze eten, slapen, chillen. Spelenderwijs identificeren de kids zich met de apen van Apenheul en leren ze er veel over. Het Na-aaphuis is in het voorjaar van 2015 geopend.

Fonds Gehandicaptensport

Praktijkgericht lesmateriaal – Volgens veel docenten in het primair onderwijs is het belangrijk dat leerlingen bewust zijn van hoe het is om te leven met een handicap. Daarom ontwikkelde DST in opdracht van Fonds Gehandicaptensport lesmateriaal (voor groep 7 & 8) voor themalessen in de klas en in de gymzaal. Want de beste manier om te leren wat een handicap betekent voor je leven, is om de gevolgen van zo’n handicap zélf te ervaren.

De Nederlandsche Bank

Vernieuwing bezoekerscentrum  – DST ontwikkelde het concept, design en de inhoud voor het bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank. In het bezoekerscentrum worden complexe thema’s als macro-economisch beleid, financieel toezicht en internationaal betalingsverkeer begrijpelijk, interessant en zelfs leuk voor jongeren. Talloze schoolklassen worden er rondgeleid, waarbij zij zelf economische beslissingen maken.

KNRM

Lesmateriaal Waterveilig – Voor basisschoolleerlingen is veilig spelen op en rond het water – letterlijk – van levensbelang. De KNRM en Reddingsbrigade Nederland willen dat scholieren bewust worden van hoe zij zélf hun veiligheid (en die van anderen) kunnen verbeteren. Daarom ontwikkelde DST in samenwerking met basisschooldocenten een multi-inzetbaar lespakket, waarin de eigen kennis, houding en het gedrag van leerlingen een doorslaggevende rol spelen.

Provincie Antwerpen

Pop-up tentoonstelling – Europa saai? Welnee. Als je het maar dichtbij de belevingswereld van je publiek houdt. Dat is ook wat de Provincie Antwerpen wilde met de campagne Pop-up Europa. Een jaar vol activiteiten, verhalen en evenementen over Europa in Antwerpen, en over Antwerpen in Europa. DST verzorgde de pop-up tentoonstelling van de campagne, die langs scholen, bibliotheken en winkelcentra reisde. Met een bereik van 40.000 mensen in de regio Antwerpen won het de EU Public Communication Award 2017.

Enexis

Lespakket Krachtmeting – Voor Enexis maakte DST een lespakket voor basisscholen over energietransitie. Krachtmeting combineerde nieuwe media met activerende doe-opdrachten, om leerlingen spelenderwijs meer te leren over de veranderende manier waarop we als samenleving met onze energie omgaan. Liesbeth Staats nam de kinderen in filmpjes mee langs energieprojecten door heel Nederland en benoemde ze hen tot Spanningzoekers om haar te helpen opdrachten over energie uit te voeren. Opdrachten voor in de klas, thuis, of op het schoolplein.

De gemeente Utrecht

Lesmateriaal Tour in de klas – De Tour de France ging in 2015 van start in de stad Utrecht. DST werd gevraagd voor het ontwikkelen van een lespakket voor deze Grand Départ. Zodat docenten die aandacht willen besteden aan de Tour(start) op een toegankelijke manier konden worden gefaciliteerd. In een digitale leeromgeving konden docenten zelf lessen op maat samenstellen.

DST brengt u in contact met jongeren

Kidsrights

Lesmateriaal over Kinderrechten – Kinderrechten: een belangrijk onderwerp dat ruime aandacht verdient in het basisonderwijs. We ontwikkelden voor Stichting KidsRights lesmateriaal voor groep 7 en 8: sterk ingestoken op voorlichting over kinderrechten, maar ook enthousiasmerend om kinderen zélf actie te doen ondernemen om kinderrechten in hun eigen omgeving te verbeteren.

Nederlands Bijbelgenootschap

Roadshow over de Bijbel – BibleDate is een roadshow over de Bijbel, voor vmbo’ers, ontwikkeld door DST in opdracht van het Nederlands Bijbelgenootschap. In 2008 bekroond met een Gouden Reiger/SAM-award. De roadshow reisde met een educatief programma langs scholen in heel Nederland, met een eigen trailer. In die trailer onderging elke klas een les – zeg maar gerust een show – over de Bijbel. Vol film, spel, informatie en nog veel meer.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?